Учебен кораб Тобърмори

0 коментара0/5

, Издателство: ЕРГОН

Добре дошли на борда! Заедно с Бен Мактавиш и сестра му Фий, още в началото на тази приключенска история ще попаднем в най - готиното училище след Хогуъртс - само че не сред магьосници, а сред моряци.

Учебен кораб Тобърмори

Да, това необикновено училище е... грамаден бял кораб с високи мачти, който се движи с платна: учебен кораб "Тобърмори". А моряците на борда са също такива момчета и момичета, каквито има и в по - обикновените училища: само че освен обичайните училищни предмети, тук те трябва да научат, че трапът е стълба, а не дупка, че стаята е каюта, кухнята - камбуз и че всичко на кораба си има особено, моряшко име; и освен това - да се катерят безстрашно по мачтите чак до върха, да връзват сложни моряшки възли, да управляват кораба в открито море, брулени от вятъра и вълните...

Разбира се, до тях са учителите им - смелият и справедлив капитан Макбет, г-н Рийгър с развяващите се мустаци, Домакинята на кораба - бивша олимпийска шампионка по скокове във вода, и веселият корабен Готвач. Тук е и всеобщият любимец - палавото и любопитно корабното куче Хенри.

А когато вятърът опъне платната и корабът потегли в открито море - започват истинските приключения! Но, както казва капитанът: на вода трябва винаги да си готов за опасност! Малко преди да започне пътешествието, в залива пристига филмов екип. Дванайсет деца от учебния кораб са поканени да участват. И никой няма и най - малка представа в какъв напрегнат и опасен филм ще се забъркат нашите герои, заедно с целия екипаж на учебен кораб "Тобърмори"!

Година на издаване: 2017

Език: Български

Корица: Мека

Страници: 235

Илюстрации: Иън Макинтош

Добави описание

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Учебен кораб Тобърмори".

Още от "Алегзандър Маккол Смит"

Ема

Художествена литература »

Ема

Автор: Алегзандър Маккол Смит
Издателство: Еднорог

"Съботни удоволствия"

Художествена литература »

"Съботни удоволствия"

Автор: Алегзандър Маккол Смит
Издателство: Еднорог

Още от "ЕРГОН"

Като на филм

Книги за деца »

Като на филм

Автор: Винко Мьодерндорфер
Издателство: ЕРГОН

Лео и Май

Книги за деца »

Лео и Май

Автор: Сюне Леа
Издателство: ЕРГОН