Харесва ми на този свят

0 коментара0/5

, Издателство: ЕРГОН

На Полеке просто трябва да й е хубаво! И освен това тя иска да има свои тайни, както приятелката й Каро. Обаче всички знаят, че тя е влюбена в Мимун, че майка й ще се жени за нейния учител, и че баща й не живее с тях.

Харесва ми на този свят

Веднъж баща й тайно взема пари от църквата, но Полеке не го издава – тайна първа. И когато той изчезва безследно, Полеке тръгва сам-сама да го търси – тайна втора. Ами третата тайна? О, Полеке знае какво трябва да стори, за да й харесва на този свят!

Това е втората от петте книги в прочутата серия на Хюс Кайер за Полеке след „Заедно завинаги, амин“, серия, за която Кайер получи Златен молив, Златна Сова, наградата за най-добра детска книга Woutertje Pieterse и в края на краищата „малкия Нобел“, най-голямата европейска награда за детска литература – наградата АЛМА за цялостно творчество. Това е серия, която безброй деца по света четат, гледат като телевизионен сериал, като игрален филм и дори играят в театрални постановки. Полеке се превърна в холандската „Пипи дългото чорапче“ благодарение на изключителното умение на Хюс Кайер да вижда дълбоко под повърхността на големите проблеми, но да ги разкаже по начин, разбираем и поносим за едно дете, и при това без да размахва назидателно пръст, без да поучава, а сладкодумно, със спотаена обич към малкия човек и с едно прекрасно чувство за хумор. Световната популярност на Полеке и нейния мъдър автор се дължат на вълшебната амалгама: абсолютна честност, вярност към истината за живота, уважение към детето и умение да гледаш през неговите очи, храброст да се бориш за справедливост, талант да вярваш в доброто и активно да го създаваш, да даряваш света с усмивка.

Добави описание

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Харесва ми на този свят".

Още от "Хюс Кайер"

Заедно завинаги, амин

Книги за деца »

Заедно завинаги, амин

Автор: Хюс Кайер
Издателство: ЕРГОН

Още от "ЕРГОН"

Влюбен в Ема

Книги за деца »

Влюбен в Ема

Автор: Мая фон Фогел
Издателство: ЕРГОН

Зак

Художествена литература »

Зак

Автор: Монс Калентофт, Маркус Лутеман
Издателство: ЕРГОН