Смъртоносно обаждане

1 коментар0/5

, Издателство: Ера

Таня Кейтлин се приготвя за спокойна вечер вкъщи, когато получава видео обаждане от най-добрата си приятелка Карън. Отговаря и... кошмарът започва...

Смъртоносно обаждане

Карън е завързана за стол в собствената си дневна, със запушена уста. Дълбокият, дрезгав глас от другата страна й обещава, че ако затвори, ако дори погледне настрани от камерата, тя ще е следващата. Той все пак и дава възможност да спаси живота на Карън, само трябва да отговори на няколко въпроса...

По време на разследването Хънтър и Гарсия попадат в кръговрат на злото. Преследват хищник, който дебне жертвите си в социалните мрежи. Изучава грешките им, предизвиква ги с тайни послания и се храни със страха им. Той едва сега започва...

Крис Картър създава типичната за неговите романи напрегната, трескава атмосфера. Със „Смъртоносно обаждане“ отново доказа, че освен даровит писател, е и умел познавач на човешката психика и престъпна природа. В произведенията си той успява да съчетае в едно динамиката на Конъли и типичния за Дивър сюжет, изпълнен с неочаквани обрати. Бъдете готови за роман, в който страниците летят с шеметната скорост на филм!

Кой е Крис Картър?

Крис Картър е италианец, роден е в Бразилия, завършва образованието си в САЩ, а в момента живее в Лондон. След дипломирането си работи като член на екипа по криминална психология към Главната прокуратура на Мичиган, където разпитва и изучава много престъпници, включително серийни и масови убийци с доживотни присъди. През 2008 г. започва да пише трилъри, ползвайки опита си на криминален психолог. Първият му роман „Хамелеонът се завръща” от поредицата „Робърт Хънтър” е издаден през 2009 г. и веднага става бестселър.

Основавайки се на собствения си опит като криминален психолог, лично сблъсквал се с покварения свят на серийните убийци, Крис Картър изгражда изкючително автентично и достоверно образът на главния герой– Робърт Хънтър.

Изключително интелигентен, Хънтър успява да защити докторантура по анализ на криминалното поведение, когато е едва на двадесет и три години. По-късно ФБР използва докторската му работа като учебник. Робърт страда от безсъние и е страстен любител на малцовото шотландско уиски. Предпочел работата в полицията пред кариерата във ФБР, той е част от специалната секция на отдел „Убийства”, създадена да разследва само серийни, изключително жестоки и садистични убийства, които изискват експертно мнение. Но най-любопитното е, че в образа на главния персонаж могат да бъдат открити доста черти от характера на самия автор.

Крис Картър е автор на „Екзекуторът“, „Хамелеона се завръща“, „Хищникът”, „Скулптора”, „Един по един”, „Престъпен ум” и „Отмъстителят“.

Брой на страници: 352

Корици: меки

Език: български

Размери: 13x20

Цена: 16 лв.

1 коментарДобави коментар »

Son4etooo

От Son4etooo22.06.2018, 09:47 ч.

Един от любимите ми автори :) Радвам се, че книгите му се превеждат на български език :)

Виж всички коментари за "Смъртоносно обаждане".

Още от "Крис Картър"

Отмъстителят

Художествена литература »

Отмъстителят

Автор: Крис Картър
Издателство: Ера

Галерия на мъртвите

Художествена литература »

Галерия на мъртвите

Автор: Крис Картър
Издателство: Ера

Още от "Ера"

Смъртта на господин Морли

Художествена литература »

Смъртта на господин Морли

Автор: Агата Кристи
Издателство: Ера