14-14

0 коментара0/5

, Издателство: Ера

Невероятната история на две момчета, разделени от няколко километра и... сто години

В Пикардия, Северна Франция, две 14-годишни момчета живеят само на няколко километра един от друг. Както всеки на тяхната възраст, те срещат трудности в училище, вкъщи, с момичетата... Различават се само в едно нещо – времето, в което живеят... 

През 2014 г., Адриан живее в града с майка си и по-малката си сестра. Той е талантлив художник и иска да се занимава с изкуство някой ден. Засега обаче мечтите му са свързани с най-добрата му приятелка Марион, в която тайно е влюбен...

Сто години по-рано – през 1914 г., Хадриан живее на двайсетина километра от града във ферма с майка си, баща си и двете си сестри. Мечтае да вземе изпитите за сертификат, което се удава само на двама-трима от неговото малко училище годишно и да продължи да учи, за да стане инженер.

Една вълшебна пощенска кутия преплита съдбите им и те започват да си разменят писма. Двамата споделят терзанията и вълненията си и неусетно се сближават, като всеки от тях мисли, че пише на далечен свой братовчед. Постепенно необяснимите моменти се натрупват...  Адриан разбира, че там, където живее Хадриан, ще се разрази една от най-големите битки на Първата световна война. Той изучава усилено и подробно историята на войната, за да намери изход за Хадриан и да му помогне.

Ще му повярва ли Хадриан? Ще успее ли Адриан да спаси това момче, което се е превърнало в най-близкия му приятел, въпреки че ги дели цял един век?

Силен Едгар – преподавателка по френски, и писателят Пол Беорн ни потапят в една любопитна история със завладяващ сюжет, достоверни и ярки образи. Неусетно въвеждат читателя в едно отминало време, изпъстрено с особеностите и атмосферата на Франция от онази епоха.

Дата на издаване: 15 март 2018

Брой страници: 256

Превод:Гриша Атанасов

Худ. оформление на корицата: Фиделия Косева

Корици: Меки

Корична цена: 13.99 лв.

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "14-14".

Още от "Ера"

Човекът, който имаше съвест

Художествена литература »

Човекът, който имаше съвест

Автор: Съмърсет Моъм
Издателство: Ера

Време за мечти

Художествена литература »

Време за мечти

Автор: Колийн Маккълоу
Издателство: Ера