Как да избираме козметика

0 коментара0/5

, Издателство: Софтпрес

Светът на козметиката е не по-малко иновативен от този на високите технологии и съвременният потребител често се оказва в ролята на Алиса, изгубена в лабиринт от обещания, реклами и непонятни наименования.

Анализаторите в Goldman Sachs изчисляват, че световната козметична индустрия (която се състои от продукти за грижа за косата на стойност 38 милиарда долара, продукти за грижа за кожата на стойност 24 милиарда долара, грим на стойност 18 милиарда долара и парфюми на стойност 15 милиарда долара) нараства с до 7% годишно – растеж, два пъти по-висок от този на брутния вътрешен продукт на държавите в развития свят.

В новата си книга „Как да избираме козметика“ Надя Йорданова предоставя ценни професионални съвети за здраве и красота, структурирани в шест практични глави.

В рамките на 192 страници читателите ще научат как да четат етикети и да правят своя информиран избор, както в най-скъпия козметичен бутик, така и в кварталната аптека.

Надя Йорданова е магистър-фармацевт. Завършва фармация през 2014 година и е натрупала опит в аптека, клинични изпитвания и като козметичен представител. Желанието ѝ е да създаде свят, в който потребителите да получават точно това, което желаят, без подвеждане. Интересът ѝ към козметиката се заражда още по времето на защитата на дипломната ѝ работа в Хайделберг, Германия.

надя йорданова

В търсене на подходящите продукти за себе си в чуждата страна Надя решава да се посвети на разбиването на митове и лъжи в козметиката, които изсмукват парите и красотата ни. Така се ражда блогът Инфармация, чийто фокус са козметиката и дамското здраве. Макар формално да попада в категорията beauty blogger, Надя предоставя на читателите си една съвсем различна гледна точка към света на красотата и козметиката – тази на професионалист, заинтересуван преди всичко от здравето на потребителя, а не от етикета и марката.

В шестте глави на книгата Надя Йорданова дава изчерпателна информация кои са най-често използваните съставки в козметиката и как работят, както и как да избираме най-подходящия продукт за нашия тип кожа.

Красотата започва от здравето, а то – от информацията.


 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Как да избираме козметика".

Още от "Софтпрес"

Обещавам ти провал

Художествена литература »

Обещавам ти провал

Автор: Педру Шагаш Фрейташ
Издателство: Софтпрес

Момичето преди

Художествена литература »

Момичето преди

Автор: Дж. П. Дилейни
Издателство: Софтпрес