Заедно завинаги, амин

0 коментара0/5

, Издателство: ЕРГОН

„Заедно завинаги, амин“ е забележителна, прекрасна книга за големите въпроси на живота, видени през очите на 11-годишната Полеке.

Заедно завинаги, амин
Заедно завинаги, амин

Влюбена, непокорна, любопитна, състрадателна, понякога объркана, тъжна и уплашена, но по-често весела и жизнерадостна, тя сама е разказвач на историята. Първата є любов към момче от друг етнос, раздялата на родителите и объркващо многото видове бащи, които все отсъстват, страхът от наркотиците, самотата, расовите противоречия, промяната в ценностите – всичко това е част от света на Полеке, заедно с още куп важни за днешния тийнейджър въпроси. Без нито за миг да звучи морализаторски, Кайер позволява на Полеке да наблюдава света с ясни очи, като дава възможност и на читателя да направи същото. Серията книги за Полеке са преведени на много европейски езици, някои от тях са филмирани и се играят като театрални постановки пред младата публика

Кой е Хюс Кайер?

ХЮС КАЙЕР, живият класик на нидерландската литература, е роден през 1942 г. Той е автор на над 30 романа, предимно за тийнейджъри. Кайер е носител на многобройни литературни награди: четири пъти е удостояван с най-високата литературна награда в Холандия „Златен молив“, два пъти – с престижната Немска награда за детска литература, носител е и на белгийската награда за детска литература на нидерландски език – „Златна сова“, а за цялостното си творчество бе удостоен с наградата АЛМА (Astrid Lindgren Memorial Award) – в памет на Астрид Линдгрен – най-голямото европейско отличие за детска литература.

Превод: Мария Енчева

ISBN: 9786191650330

Език: Български

Корица: Мека

Брой страници: 120

Година на издаване: 2015

Добави описание

 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Заедно завинаги, амин".

Още от "ЕРГОН"

Остров Боуен

Художествена литература »

Остров Боуен

Автор: Сесар Майорки
Издателство: ЕРГОН

Сребърното момче

Книги за деца »

Сребърното момче

Автор: Кристина Улсон
Издателство: ЕРГОН