Стъклените деца

0 коментара0/5

, Издателство: ЕРГОН

Още първите стъпки в тази къща карат Били да се чувства несигурна и уплашена. Всъщност "новият" дом, където Били и майка ѝ ще трябва да се преместят, изобщо не е нов - стара, порутена постройка с изчезваща боя, пълна с прашни мебели и изоставени вещи, включително две стъклени фигурки на деца върху полицата с книги...

Стъклените деца
Стъклените деца

Кой си тръгва така, без дори да си вземе книгите? Но нощем става още по-плашещо: някой почуква на стъклото на прозореца на втория етаж, чуват се стъпки по покрива, а полюлеят в гостната се поклаща насам-натам, въпреки, че няма никакъв вятър. Заедно с новия си приятел Аладин, който живее в корабче на пристанището, Били се впуска в разследване на ужасната тайна на "треперещата къща" и нейното минало. Но кой оставя отпечатък от детска ръка върху масичката в хола? Би ли могло наистина къщата да е обитавана от духове? И какво се опитва да подскаже Ела, странната жена от библиотеката?

"Стъклените деца" спечели престижната награда на "Шведското радио" за най-добър роман на 2013 г., присъждана от жури, съставено от деца. Книгата е вземана от обществените библиотеки над 40 00 пъти за по-малко от година и е бестселър в Швеция и още осем европейски страни.

Добави описание

 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Стъклените деца".

Още от "Кристина Улсон"

Сребърното момче

Книги за деца »

Сребърното момче

Автор: Кристина Улсон
Издателство: ЕРГОН

Още от "ЕРГОН"

Зак

Художествена литература »

Зак

Автор: Монс Калентофт, Маркус Лутеман
Издателство: ЕРГОН

Заедно завинаги, амин

Книги за деца »

Заедно завинаги, амин

Автор: Хюс Кайер
Издателство: ЕРГОН