Записки от една голяма страна

0 коментара0/5

, Издателство: Еднорог

„Записки от една голяма страна” – смях до сълзи из Америка с неповторимия Бил Брайсън

Записки от една голяма страна

Неуморният пътешественик е в най-добрата си форма, разказвайки ни за множеството чудатости и постижения на своята родна страна

Един американец се завръща у дома. Бил Брайсън, „най-смешният пътешественик на света”, американецът, приел Великобритания за своя втора родина, се завръща в САЩ след двадесетгодишно отсъствие. Резултатът е „Записки от една голяма страна” – комичен, проницателен и информативен поглед към земята на неограничените възможности.
В този пътепис възторгът на човека, преоткрил мечтите на своето детство, се преплита с удивлението от лекотата и удобството на американското ежедневие, от изобилието на стоки и услуги, от дружелюбието и непринудеността на хората.

Но Бил Брайсън нямаше да бъде верен на себе си, ако си бе спестил иронията по отношение на своите съотечественици. Независимо от това дали говори за телевизията, филмовото производство или рекламите, за прословутото американско обездвижване и странното отношение на тази нация към спорта, за забележителностите на американските данъчни формуляри, за комичните разлики между градинарството в САЩ и Великобритания, за полицията, законодателството или образованието, Бил Брайсън ще ви накара да се смеете до сълзи. И да искате пътешествието да не свършва.

 

„Очарователна книга, великолепни и точни наблюдения върху смешното, излъчващи добросърдечен хумор...”

Times

„Записки от една голяма страна” е една от най-добрите книги на Бил Брайсън.”

Independent
 

Кой е Бил Брайсън?

Бил Брайсън е изключително популярен със своите комични и нестандартни описания на пътешествията си по света, които незабавно се превръщат в бестселъри. Роден в Айова (САЩ), Брайсън избира Великобритания за своя втора родина. Той живее и работи в Норфолк, удостоен е с Ордена на Британската Империя за своя принос към литературата, а също и с наградата “Джеймс Джойс” на литературно-историческото дружество на университета в Дъблин. Бивш ректор на университета в Дърам, в продължение на пет години Брайсън е ръководител на кампанията за защита на английската провинция. Той е почетен член на Кралското научно дружество и кавалер на Ордена на Британската империя за заслуги към литературата.
 

Повече за книгите на Бил Брайсън и изд. Еднорог можете да научите, като кликнете на кориците долу:

книги бил брайсън

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Записки от една голяма страна".

Още от "Бил Брайсън"

Пътят към Литъл Дриблинг

Художествена литература »

Пътят към Литъл Дриблинг

Автор: Бил Брайсън
Издателство: Еднорог

Разходка в гората

Художествена литература »

Разходка в гората

Автор: Бил Брайсън
Издателство: Еднорог

Още от "Еднорог"