Торта с бадеми и любов

0 коментара0/5

, Издателство: Ера

Забавна, сърдечна, мъдра, романтична… Това е сладка история, която не вреди на здравето, нито влияе на кантара. От нея дори се отслабва, както от истинската храна. Полезна и здравословна!

Да я изпапкаш от първата до последната страница!

Фиона има огромен проблем с храната... и с килограмите. По ирония на съдбата, тя приготвя храната вкъщи, въпреки че не умее да готви, нито да се храни правилно. Нейното спасение са полуфабрикатите на промоция.
Фиона живее с баща си, но вместо той да се грижи за нея, се налага тя да поеме отговорността за малкото им семейство. За капак, момчето, в което е влюбена откакто се помни - Алберто, се завръща след дълго отсъствие. Той обаче излиза с най-големия й враг – Лия, дъщерята на директора и най-популярното момиче в училището, което я тормози още от първи клас.
Животът на Фиона е пълна катастрофа!

Докато не среща Мирна, леко смахнатата леля на класната си – госпожица Аурора. Леля Мирна е невероятна готвачка и от нея Фиона научава, че най-важната съставка за приготвяне на вкусни десерти е не захарта, а любовта. А от тази съставка, Фиона има огромни запаси. С помощтта на Мирна, тя започва малко по малко да придобива умения в кухнята. Научава, че фурната не е шкаф за непотребни вещи и че водната баня няма нищо общо с къпането.

Фиона дори започва сама да създава рецепти, които ухаят на дом, на паста с домати и чесън, запържен в струйка зехтин, на риба с ароматни билки и лимон, на крем карамел с шоколад, мандарини и орехи...
Заедно с приятелите си Макс и Кармен и кученцето Филе, Фиона открива нови емоции и се впуска в приключение между тенджери и тигани, което ще промени живота й. А може би пръст в това има и... Алберто.

Анхела Валвей Аревало е популярна журналистка. Тя е писателка и поетеса, удостоена с множество литературни награди.

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Торта с бадеми и любов".

Още от "Ера"

Случаите на Паркър Пайн

Художествена литература »

Случаите на Паркър Пайн

Автор: Агата Кристи
Издателство: Ера

Загадката на Листърдейл

Художествена литература »

Загадката на Листърдейл

Автор: Агата Кристи
Издателство: Ера