Последните дни на Кондора

1 коментар0/5

, Издателство: Ера

„Последните дни на Кондора“ е динамичен трилър за Америка на ръба на най-потресаващата световна шпионска революция от Джеймс Грейди, авторът на световния шшионски бестселър „Шестте дни на Кондора“.

Последните дни на Кондора

Години по-късно Кондора отново е на мисия. Може би последната...

Той е обявен за враг на най-голямата национална секретна служба в американската история. Оръжията на всички наемни убийци са насочени към него. Принуден е да бяга, белязан с кодовото име, което се е превърнало в икона: Кондор.

Всеки, за когото го е грижа, е потенциална мишена – или убиец. Изгряваща звезда в ЦРУ, достатъчно млада, за да му е дъщеря – тя може да го застреля или да го спаси. Умел политически съветник, който позволява любовта да вземе връх над закона. Самотна жена, принудена да бяга заради романтичните му мечти. Дете-войн от Близкия изток, което той е превърнал в професионален шпионин.

Кондора знае, че преследванието на истината ще го убие, но отказва да се предаде.

За автора:

Джеймс Грейди е роден на 30 април 1949 г. в Шелби, Монтана, САЩ. След завършване на държавното училище работи като гробар, тракторист, сенокосач, портиер, кинооператор, пътен работник. Започва да учи журналистика в Университета в Монтана в Мисула, който завършва през 1974 г. Докато учи работи през 1971 г. като помощник в Конституционната комисия, която променя Конституцията на Монтана, а в последствие и като анализатор на младежката престъпност.

През 1974 г., докато живее в преустроен гараж в Мисула, издава шпионския роман “Шестте дни на Кондора”, който се превръща в световен бестселър и през 1975 г. е адаптиран в брилянтния филм „Трите дни на Кондора“ от Сидни Полак, с участието на Робърт Редфорд и Фей Дънауей.

1 коментарДобави коментар »

donaddt

От donaddt08.10.2016, 21:44 ч.

Надявам се авторът да го е пенсионирал, а не да го е убил. Любимо ми е изпълнението на Робърт Редфорд в "Трите дни на Кондора".

Виж всички коментари за "Последните дни на Кондора".

Още от "Джеймс Грейди"

Шестте дни на Кондора

Художествена литература »

Шестте дни на Кондора

Автор: Джеймс Грейди
Издателство: СББ Медиа АД

Още от "Ера"

Тайният противник

Художествена литература »

Тайният противник

Автор: Агата Кристи
Издателство: Ера

Тайният орден

Художествена литература »

Тайният орден

Автор: Брад Тор
Издателство: Ера