Планета вода

0 коментара0/5

, Издателство: Еднорог

Джентълменът-детектив Ераст Фандорин се завръща в новата книга на Борис Акунин „Планета Вода”

Планета вода
Планета вода

Любимецът на читателите Ераст Фандорин продължава своята самотна битка със злото. Сборникът „Планета Вода” събира в себе си три невероятни разследвания на джентълмена-детектив, които са тема на трите повести, класифицирани от автора като „технократска“, „носталгична“ и „идиотска“.

Двайсети век, донесъл безброй страдания на човечеството, започва с надежди за един по-добър свят. Ераст Петрович се скита по света в търсене на спокойствие и душевна хармония, но се натъква на озадачаващи събития и заплетени престъпления, които постоянно го връщат към стария му занаят въпреки неговата воля.

Съдбата го прави участник в потресаващи събития на загадъчен остров сред Атлантическия океан, където се натъква не само на садистичен престъпник, но и на неща, които човешкият разум отказва да приеме за възможни.

Жестоко престъпление в затънтената руска провинция кара Ераст Петрович да напусне сладкия живот в Париж, за да намери убиеца на една жена, която някога е обичал.

И накрая... разследването на влаков обир в Полша изправя на пътя на Фандорин личности, на които предстои да решават съдбата на Русия, Европа и света; хора, над които историята все още не е издала окончателната си присъда – кукловодите на предстоящата огромна човешка трагедия.

"Акунин знае как да държи в напрежение”

                      Бостън Глоуб

„Ако Пушкин беше опитал да напише детективски роман, може би щеше да се получи нещо подобно”

                                                                                   Ню Йорк Таймс

Кой е Борис Акунин?

Добави описание

Борис Акунин е творческият псевдоним на Григорий Чхартишвили, филолог, литературен критик, преводач и журналист, японист с международна известност. Работил като заместник главен редактор на списание "Иностранния литература”, главен редактор на двайсеттомната "Антология на японската литература”, председател на мегапроекта "Пушкинска библиотека”, през 1998 година Акунин започва реализацията на своя литературен проект под общия надслов “Приключенията на Ераст Фандорин”, чиято цел е във всяко заглавие да бъде представена една от разновидностите на класическия криминален роман.

За кратко време поредицата прави Акунин един от най-четените автори в Русия, придобил едва ли не легендарна популярност, негови произведения се екранизират (”Азазел”, "Статски съветник”, "Турски гамбит”). Неговите блестящи исторически мистериии от поредиците "Приключенията на Ераст Фандорин”, "Приключенията на сестра Пелагия” и "Приключенията на магистъра” възвръщат доброто име на популярната литература. През 2000 г. Акунин е обявен за Писател на годината в Русия, номиниран за наградата "Смирноф-Букър”. Романите на Акунин се превеждат и издават във Великобритания, Италия, Франция, Япония, Германия, България и други страни.

Преводач: Денис Коробко

Страници: 496

Цена: 17.90 лв.

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Планета вода".

Още от "Борис Акунин"

Черният град

Художествена литература »

Черният град

Автор: Борис Акунин
Издателство: Еднорог

Смърт на брудершафт

Художествена литература »

Смърт на брудершафт

Автор: Борис Акунин
Издателство: Еднорог

Още от "Еднорог"

Проклятието на краля

Художествена литература »

Проклятието на краля

Автор: Филипа Грегъри
Издателство: Еднорог

Костите от Авалон

Художествена литература »

Костите от Авалон

Автор: Фил Рикман
Издателство: Еднорог