Обещанието на океана

0 коментара0/5

, Издателство: Ера

Бурната история на една млада жена, бореща се да се наложи в един мъжки свят, се разгръща на фона на живописния Бретан сред приливи, отливи и насрещни ветрове…

Обещанието на океана

Красива и енергична, трийсетгодишната Мае е собственик на малка риболовна компания в бретанското градче Ерки. Всеки ден ѝ се налага да се бори с капризите на океана, да поддържа корабите и да осигурява бъдещето на моряците си. Тя се грижи и за болния си баща, останал вдовец още когато тя е дете. Мае поема фирмата от баща си, след като здравословното му състояние се влошава, и вече 10 години се справя успешно, въпреки че финансовото ѝ състояние е винаги на ръба.

Не така обаче стоят нещата с личния ѝ живот – тя е твърде заета, за да намери време за себе си и за ухажващите я мъже. Макар приятелката ѝ Армел да прави всичко възможно да я насърчи, Мае упорито отказва да се обвърже. Защото голямата ѝ любов - онази, която е била на път да я отведе до олтара, е приключила едновременно разочароващо и трагично…

И все пак никога не е късно късметът да ѝ се усмихне и любовта отново да зарадва женското ѝ сърце.

За авторката:

Франсоаз Бурден е в класацията на десетте най-четени френски автори, а продажбите на книгите ѝ надхвърлят осем милиона екземпляра. Написала е десетки романи, четири от тях са екранизирани.

Раждането на Франсоаз е озвучено от оперна музика. Двамата ѝ родители са оперни певци и това развива любовта ѝ към силните персонажи и мелодията на думите. Открива конната езда в юношеските си години и я превръща в свое страстно хоби. Бурден посвещава младостта си на ездата и на четенето на класически автори, които открива в огромната библиотека на баща си. Започва да пише разкази много рано, първият ѝ роман е публикуван, когато е едва двайсетгодишна. Писането се превръща в най-важната част от живота ѝ и още втората ѝ книга е адаптирана за малкия екран две години след излизането ѝ.

Бурден живее в Нормандия с двете си дъщери. За своите романи тя казва:
„Тъй като се стремя да пиша истории, които бих искала да прочета, винаги се влюбвам в героя.”

 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Обещанието на океана".

Още от "Ера"

Академия за злополуки

Художествена литература »

Академия за злополуки

Автор: П. Г. Удхаус
Издателство: Ера