Момичето преди

0 коментара0/5

, Издателство: Софтпрес

Най-обсъжданата книга на 2017

Градски кошмар, достоен за трилър роман – да си намериш прилично жилище под наем в голям град с ограничен бюджет. Всеки, минал през това, може да разбере облекчението на Джейн, когато прекрачва прага на Фолгейт Стрийт 1. Къщата е архитектурен шедьовър. Минималистичен интериор. Простор и светлина. Перфектното място да изтриеш болката. Да се преродиш. Но има правила.

ПРЕДИ:

„Момичето преди“ от Дж. П. Дилейни е книгата събитие на Франкфуртския панаир през 2015 – правата за превод на все още незавършения ръкопис се продават като топъл хляб, а слуховете, че зад инициалите на непознатия досега автор се крие световноизвестен писател с няколко бестселъра в биографията си нагнетяват напрежението още повече. Търговете за авторски права достигат рекордни суми. Романът е продаден „на зелено“ в 39 територии.

Междувременно авторът създава сайта http://www.onefolgatestreet.com/, където читателите могат да разгледат къщата и да направят теста за наематели.

СЕГА:

1. Моля, направете списък на всички вещи, без които не можете.
Преплитайки съдбата на две жени в калейдоскоп от болка, измами, смърт и двуличие, „Момичето преди” е хипнотичен роман в традицията на „Не казвай сбогом”.

На теория високотехнологичната къща на Фолгейт Стрийт 1 се отдавана под наем – на практика тя подбира наемателите си. Загадъчният архитект, проектирал жилището, изисква желязна дисциплина и пълен контрол. Въпреки невероятните системи за сигурност този дом не е крепост, той е школа. Изисква, проверява, променя.

Джейн е покорена от усещането за хармония, което носи къщата, и привлечена от деспотичния й създател. Скоро обаче научава, че миналото на перфектното жилище е белязано с кръв. Ема – момичето, живяло тук преди, умира при неясни обстоятелства. Докато се опитва да разкрие мистерията, Джейн разбира, че общото между нея и Ема не е единствено невероятната външна прилика. И тя като Ема е на прага на ново начало след изживяна трагедия. Сега взема същите решения, доверява се на същите хора и е заплашена от същия край.

ПРЕДИ:

Дългоочакваният роман излиза в края на януари 2017. Само две седмици по-късно „Момичето преди“ се нарежда на челните места в класациите на New York Times, USA Today, Amazon, Barnes and Noble и UK Nielsen.

СЕГА:

Universal откупи правата за филмиране и обяви, че „Момичето преди” ще се появи и на голям екран под режисурата на носителя на „Оскар” Рон Хауърд, известен с филми като „Аполо 13”, „Красив ум” и „Шифърът на Леонардо”.

ПРЕДИ:

Напълно заслужено „Момичето преди” е „топ момичето” сред трилърите този сезон.

The Washington Post

Поглъщащ психологически трилър… Прецизно и елегантно Дилейни разкрива тайните на героите една по-една, докато оголи истината за всеки от тях.

Publishers Weekly

Това ще е най-обсъжданата книга на 2017!

InStyle

Един от най-добрите трилъри, който ще прочетете през 2017… „Момичето преди” ще заплени феновете на психологическия трилър.

New York Journal of Books

Точно като архитекта на къщата, който е привърженик на минимализма, езикът е кристално ясен, чист и обран, а сюжетът приковава.

Wiltshire View

СЕГА:

Дж. П. Дилейни разплита сюжета с изумително майсторство, а напрежението през цялото време не те оставя да си поемеш дъх.

Аз чета

В този психотрилър никой не е такъв, какъвто изглежда, всеки пази тайни, всеки лъже […] няма как да ви стане скучно, защото нови разкрития за същността на героите дебнат от всяка страница.

Chetivo.bg

До такава степен авторът успя да ме потопи в историята, че започнах да се плаша лекичко даже от своя дом.

Дневникът на един книжен тигър

 

P.S. Искате да знаете кой се крие зад псевдонима Дж. П. Дилейни? По принцип не би трябвало да казваме, но знаем, че можете да пазите тайна. Истинското му име е Тони Стронг – роден в Уганда британец, носител на наградата за реклама BAFTA за кампании с голямо социално значение. Издаван на български език с няколко псевдонима, най-известен на читателската публика е с името Антъни Капела.

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Момичето преди".

Още от "Софтпрес"

Онова лято

Художествена литература »

Онова лято

Автор: Лорън Уилиг
Издателство: Софтпрес

Убийствено студена

Художествена литература »

Убийствено студена

Автор: Луиз Пени
Издателство: Софтпрес