Книга на огледалата

0 коментара0/5

, Издателство: Ера

Истината за един е лъжа за друг.

Книга на огледалата

Влиятелният литературен агент Питър Катс е заинтригуван от недовършен ръкопис, озаглавен „Книга на огледалата“.

Авторът – Ричард Флин описва спомените си за скандален случай от преди 25 години. Известен професор е убит в дома си, но убиецът така и не е заловен. Романът е толкова увлекателен, че Катс е твърдо решен да стигне до истината за събитията от онази нощ. Той е убеден, че пълният ръкопис ще разкрие кой е извършителят, но след смъртта на автора не може да открие липсващите страници. Катс се обръща към известния разследващ журналист Джон Келър да му съдейства в разкриването на загадката.

Заинтригуван от историята, Келър се опитва да пресъздаде събитията от нощта на убийството и да издири всички свързани със случая.

Един от тях е полицаят, водил разследването. След като получава тежка диагноза, Рой Фрийман е решен да възобнови разследването. Той се вкопчва в новите разкрития и също тръгва по следите на истината, за да разреши последния случай в живота си.

Но чуждите спомени са опасно оръжие, а точно тези може би е по-добре да останат заровени в миналото.

Продадена в 38 страни, „Книга на огледалата“ предизвика истински фурор в издателския бранш. Това е първа творба на румънския писател Е. О. Кировиц на английски език.

Авторът е подписал с първия британски агент, на когото е представил ръкописа. Няколко часа след като агентът го разпраща за преглед към издатели от цял свят, получава оферта от Италия. В Германия единадесет издателства наддават, за да получат правата; девет я искат във Франция, шест – в Англия. Отзивите от чуждестранните редактори са бурни. Те определят романа като брилянтен, изключителен и завладяващ.
Малки държави, чиито издатели предпочитат книгите първо да излязат в Англия и САЩ и да добият популярност, също са закупили правата за издаване на книгата, преди тя да бъде публикувана.

Българските читатели първи ще могат да се насладят на романа

За автора:

Е. О. Кировиц е румънски журналист и писател. На родния си език той е написал редица криминални истории и мистерии. Заминава за Англия след като жена му получава примамливо предложение за работа, а синът му е приет в университет. Кировиц винаги е мечтаел да се издържа само от писане, но в родната му страна това е било невъзможно. След като се установява в Англия той започва да пише на английски. След като за първата му книга на английски се водят яростни наддавания сред издателите, той се надява, че мечтата му ще се сбъдне.

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Книга на огледалата".

Още от "Ера"