Жените, които го познаваха

0 коментара0/5

, Издателство: Ера

Шведският литературен феномен Юрт&Русенфелт. Автори на „Човекът, който не беше убиец”. Нова среща със Себастиан Бергман

Жените, които го познаваха
Жените, които го познаваха
Прочетете откъси от книгата »

Себастиан Бергман. Брилянтен психолог, топ експерт по серийни убийци.

Tози път опонентът му е равностоен…

Себастиан Бергман се опитва всячески да въдвори ред в хаотичния си живот. Уморен от многогодишните усилия да намери дъщеря си, той най-после е открил самоличността й – тя се оказва колега от полицията. И въпреки че копнее да й се разкрие, той разбира, че това може да усложни живота й – все пак тя вече има друг баща, когото обича.

Междувременно, в разгара на необичайно горещото лято в Стокхолм е убита жена. Тя е третата жертва поред. Притеснителното е, че интервалът между престъпленията се скъсява, а разследващите са в задънена улица.

Убийствата носят почерка на печално известния сериен убиец Едвард Хинде – манипулативен, жесток и високоинтелигентен. Ала Хинде е под строг режим в затвора от доста години.

Торкел Хьоглунд и колегите му от Националния отдел за разследвания на убийства – Урсула, Ваня и Били, нямат друг избор освен да върнат в екипа този, който някога е вкарал Хинде зад решетките – Себастиан Бергман.
Повечето от екипа са убедени, че арогантният единак ще донесе повече проблеми отколкото ползи. Но случаят се оказва истински кошмар и за самия Бергман. Защото името на четвъртата жертва ще се окаже познато…

„Жените, които го познаваха” е вторият роман с участието на психолога Себастиан Бергман. Умелото писане, многопластовите герои и интригуващият изпълнен с напрежение сюжет поставят книгата сред най-доброто, което шведската криминална литература може да предложи.
Необичайно динамична, богата на плътни колоритни образи и със силни социални послания, поредицата на Юрт и Русенфелт разчупва клишетата в жанра, постига внушителен международен успех и е преведена на двайсет езика. А главният герой – един от най-оригиналните образи в скандинавската литература, бързо се превърна в любимец на читателите по света.

Юрт и Русенфелт са сценаристи на минисериала „Себастиан Бергман” по първите две книги от поредицата, както и на популярния сериал „Мостът”.

„Жените, които го познаваха” е  третата книга от новата серия на издателство ЕРА „Северно сияние”. Поредицата ще запознае читателите с най-ярките представители на съвременната скандинавска литература, която през последното десетилетие превзе световната литературна сцена.

Дата на излизане: 15.12.2015

Кои са Юрт и Русенфелт?

Микаел Юрт винаги е обичал книгите и филмите. Днес той е един от най-талантливите скандинавски сценаристи и продуценти, един от основателите  на успешната продуцентска компания Tre Vänner. Юрт обича да експериментира и е пробвал перото си във всякакви жанрове: от комедия и драма до хорър и трилър.

Ханс Русенфелт е работил като дресьор на тюлени, по-специално морски лъвове, шофьор, учител и актьор. През 1992 г. започва да пише за телевизията.  Сценарист е на 20 сериала и е работил като радио и телевизионен водещ. Обожава да пише, да играе на видеоигри и да прекарва достатъчно време със съпругата и трите си деца.

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Жените, които го познаваха".

Още от "Юрт и Русенфелт"

Още от "Ера"

Афера по никое време

Художествена литература »

Афера по никое време

Автор: Катрин Елиът
Издателство: Ера

Защо не повикаха Евънс?

Художествена литература »

Защо не повикаха Евънс?

Автор: Агата Кристи
Издателство: Ера