Изгубеният град

0 коментара0/5

, Издателство: Ера

Световноизвестният писател в експедиция за откриването на изгубен град в сърцето на най-непроходимата джунгла в света.

Изгубеният град

Едно от най-великите открития на двадесет и първи век. В дебрите на Хондурас се намира районът Москития – едно от последните неизследвани кътчета на земята. Наречен в ранните карти Порта към Ада, той е сред най-опасните на планетата.

От времето на Ернан Кортес съществува легенда за „изгубен град“ с огромни богатства, скрит някъде в сърцето на Хондурас. Наричат го Белия град или Изгубения град на бога маймуна. През 1940 г. американски журналист твърди, че го е открил, но така и не представя доказателства.

Години по-късно световноизвестният писател Дъглас Престън се присъединява към група учени в експедиция по следите на изгубения град. През 2012 г. те тръгват със стар едномоторен самолет, разчитайки на специализиран уред – лидар. Това е напреднала технология, която може да картографира всякакви труднодостъпни терени, дори такива скрити под масиви от най-гъстата дъждовна гора. В непристъпна долина, оградена от стръмни планини, се разкрива ясен образ на простиращ се метрополис – доказателство не само за незнаен град, но и за загадъчна, изгубена цивилизация.

Престън и екипът изследователи се впускат в тази сурова, опасна, но спираща дъха красота на дивата джунгла, за да документират откритието. Налага им се да се борят с проливни дъждове, тресавища, насекоми, непознати болести, ягуари и смъртоносни змии. Но по-големи трудности ги очакват, когато се завръщат. Престън и другите от екипа разбират, че сред руините са се заразили с ужасна, понякога смъртоносна и нелечима болест.

Напрегнат и шокиращ, изпълнен с колоритни истории, настръхващи приключения и драматични обрати, „Изгубеният град“ е историята на едно от най-великите открития на на ХХI век, разказана от първо лице. Екипът, воден от автора на документални филми Стив Елкинс, включва: фотографи, експерти по предколумбови култури и бивши военни. Пътят им минава през гъста, непроходима джунгла, където не е стъпвал човешки крак.

„Изгубеният град“ изобилства от интересна археологическа информация и колоритни истории за предизвикателствата, с които екипът се сблъсква. Необикновеният разказ на Престън е също толкова пленителен, колкото трилърите му.

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Изгубеният град".

Още от "Ера"

Смъртоносно обаждане

Художествена литература »

Смъртоносно обаждане

Автор: Крис Картър
Издателство: Ера

Мистерията в Синия експрес

Художествена литература »

Мистерията в Синия експрес

Автор: Агата Кристи
Издателство: Ера