Никола Тесла. Колекция загадки

0 коментара0/5

Издателство: Книгомания

Тесла и Едисон задават гатанки

Прочут изобретател и електроинженер е основният герой в новата книга „Никола Тесла.  Колекция загадки“ /„Книгомания“/.

Тя обаче не е нито роман, нито биография. В случая Тесла е персонажът, който помага на читателите да се потопят в света на експериментите и откритията чрез решаването на гатанки, логически задачи и други главоблъсканици. Част от тях са вдъхновени от сложните му отношения с друг голям учен – Томас Едисон.

Припомняйки документирания факт, че през 1884 г. Едисон обещава на Тесла 50 000 долара, ако  успее да подобри работата на неговите генератори, авторът на книгата Ричард Галънд добавя и че тази история свършва зле – с неизпълнение на уговорката и с присмех: „Тесла, ти не разбираш нашия американски хумор…“ А после следва условието на нова задача: „Било 3 часа през нощта, но Тесла не можел да заспи. Той изтичал от стаята си до вратата на Едисон и започнал яростно да чука, докато неговият работодател не се появил.

Двамата мъже провели кратък оживен разговор, след което Тесла се завъртял на пети, върнал се в покоите си и за минути заспал. Можете ли да обясните поведението на Тесла?“

Ако не можете, ще намерите отговора на тази, а и на другите загадки в края на книгата. Предизвикателствата в тези 256 страници са замислени така, че да събудят и най-ленивия ум.

 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Никола Тесла. Колекция загадки".

Още от "Книгомания"

Наръчник на плейбоя

Художествена литература »

Наръчник на плейбоя

Автор: Мат Кун
Издателство: Книгомания