Методът Virgin

0 коментара0/5

, Издателство: AMG Publishing

Има разлика между това да бъдеш шеф и да бъдеш лидер.

Вдъхновяващият и емблематичен Ричард Брансън никога не се е боял от необичайните предизвикателства, които други хора (включително и негови колеги) са смятали за чиста лудост. С присъщата си откровеност и чувство за хумор той споделя принципите, които вдъхват живот на империята Virgin Group вече повече от 40 години. 

Интересните истории от богатия личен опит на Брансън ни позволяват да надникнем в същността на един забележително различен и авантюристичен лидерски модел. Разберете защо забавлението, страстта и изкуството на слушането са ключовите елементи на това, което голямото му семейство от служители нарича „Методът Virgin“.

Тази уникална гледна точка за бизнеса всъщност принадлежи на човек, който напуска училище на 16 години, страда от дислексия и никога не е работил за никого, освен за самия себе си.

Ричард Брансън е известен със своето мислене „out of the box“ – израз, който той ненавижда – но твърди, че „никога няма да ти се наложи да мислиш извън кутията, ако не позволиш на никого да построи такава около теб“.

Малко лица в съвременния бизнес са толкова цветни, проницателни и нестандартни, а и вероятно няма друг човек, около когото да е толкова забавно... Брансън се е превърнал в бизнес икона и е известен с любовта си към силните усещания, ексцентричните си хобита и провокативни решения в бизнеса.

GQ

Бизнес инстинктите на Ричард Брансън се допълват от способността му да мотивира служителите си. А кой не би искал да работи така – той държи да се увери, че всички, абсолютно всички се забавляват колкото него.  

Time

Превод от английски: Бистра Георгиева

ISBN: 978-954-9696-85-1

Формат: 14,5 х 21 см

Обем: 344 с.

Корица: мека

Цена: 18,00 лв.

За автора

Сър Ричард Брансън е международен предприемач, авантюрист и основател на Virgin Group. Автобиографията му Как изгубих наивността си и бизнес книгите му Майната му! Да го направим!, Бизнес отвъд ограниченията, Бизнесът на бъдещето и Like A Virgin са международни бестселъри. Много журналисти, писатели и икономически анализатори определят Ричард Брансън като „икона на съвременния бизнес“, постигнал уникално действаща система от над 300 компании и лично състояние, равняващо се на повече от 4 млрд. долара. Те не престават да се чудят какво е разковничето за неспирните му победи на безброй фронтове.

На 19 май 2017 г. в Зала 1 на НДК ще се проведе публична лекция на сър Ричард Брансън, организирана от Archventure Ltd.

публична лекция на сър Ричард Брансън

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Методът Virgin".

Още от "Ричард Брансън"

Бизнесът на бъдещето

Други »

Бизнесът на бъдещето

Автор: Ричард Брансън
Издателство: AMG Publishing

Бизнес отвъд ограниченията

Други »

Бизнес отвъд ограниченията

Автор: Ричард Брансън
Издателство: AMG Publishing

Още от "AMG Publishing"